Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

En färgchock i garderoben

När jag är inne i centrum brukar jag inte kunna stå emot frestelsen att gå in i tygaffären. Oftast helt övertygad om att jag har tillräckligt med tyg hemma och att jag bara ska titta, utan att köpa. Varje gång jag går därifrån har jag nästan alltid en påse med mig ändå. Denna gång fick det här underbara tyget följa med mig hem. Jag stod emot många andra frestelser men detta tyg var för fint. Jag har på tok för mycket svarta, vita eller gråa klänningar hemma hos har länge känt att det behövts en färgklick. Detta tyg är den färgklick jag letat efter. Nu måste jag bara ta mod till mig och klippa i det. En festlig klänning med en kjol med mycket vidd. Så färgsprakande, så romantiskt, så jag.
 
 
 
 
 
 

Säkrar smajlet

Tiden går fort mellan tandläkarbesöken och jag blev förvånad när de ringde förra veckan och sa att det var dags att boka en ny tid. Redan dagen efter fick jag en tid. Jag som hade slarvat med tandtråden den senaste tiden. Det var bara att erkänna slarvet och lova att förbättra sig. Hon nämnde något om eventuella hål vilket fick mig att beställa flourskölj det första jag gjorde när jag kom hem. Dentan, ett säkert och bra alternativ tycker jag då tandläkaren rekommenderar det. Jag har inga problemtänder, men jag vill att det ska förbli så om det går att styra. Nu blir det två besök om året för bananplack. Hon tyckte även att jag borde ta flourskölj vid lunchtid, men att stå på jobbet och skölja med flour ger lite flashbacks till flourtanten i skolan. Kanske kan jag övertala kollegorna att vi ska börja med det. I sådana här lägen är det skönt att inte behöva tänka på kostnader som annars brukar vara väl förknippat med tandläkarbesök.
 
För några år sedan tecknade jag tandvårdsförsäkring. Jag är inte en sådan som slarvar med tandläkarbesöken och har inget extrasparande ifall det skulle bli stora kostnader gällande tänderna. Många omkring mig pratade om dyra tandläkarbesök och det fick mig att tänka efter lite extra. Precis som med andra försäkringar tycker jag det känns självklart att betala en månadskostnad och slippa oroa mig för överraskande stora fakturer efter tandläkarbesök. Det känns som att det jämnar ut sig i slutändan. Jag har tecknat min försäkring via Folktandvården men det finns andra alternativ också, som till exempel Allras tandvårdsförsäkring
 
Har ni tandvårdsförsäkring?
 
 
 
 
Bildresultat för tandläkare
Bildkälla: Doktorn.com

If you moust you moust

Jag har gjort ett tappert försök att fila och måla naglarna själv då jag tröttnade på utväxten som börjat bli. Det är kul med långa naglar, även om det vissa lägen försvårar en del saker. Att plocka upp en pärla till exempel kräver en viss teknik, eller att pilla bort lappar. Bara det att skriva med penna krävde att nytt grepp. Det fungerar i de flesta fall i vardag och på jobbet så jag lär nog fortsätta med akryl ett tag till. 
 
Det närmar sig vår och jag känner att färgglada naglar är helt rätt. Jag har målat med OPI:s lack If you moust you moust. En rosa färgchock. OPI:s nagellack är lite dyrare men så värt det! De torkar snabbt och håller längre än många andra lack. Perfekt för sådana som mig som inte orkar vänta på att lacket ska torka och som inte vill måla naglarna varje dag. Det skulle vara kul att uppdatera med nya färger, men med rött, rosa och blått kommer man långt.
 
Vilket är ert favoritlack?
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam