Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Börjar dagen med en shot

Förra året kändes det som att mitt immunförsvar inte alls var på topp. Jag var förkyld från och till och lyckades bli smittad av allt som Alexis släpade hem från förskolan. I år tänker jag hjälpa mitt immunförsvar att bli starkare och förhoppningsvis hålla mig friskare. Jag har börjat med en vitaminkur som består av en blandning av ingefära, honung, citron och vatten. Sedan tar jag en shot på morgon och ibland även en shot på kvällen. Det är en frisk smak och hettar till lite när den är uppdrucken. Inget man dricker långsamt, utan allt på en gång. Nu håller vi bara tummarna för att jag håller mig frisk!
 
 
 
 
 
 
Intefärsshot 1 liter
200 g färsk ingefära
1 l vatten
½ dl honung
2 st citroner
1 st chili (grovt hackad - och kan uteslutas)
 
  1. Riv ingefäran grovt med skalet på och lägg den i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Jag gillar att ha i chili - men det blir rätt starkt och kan absolut uteslutas. Chili är dock bra för förbränningen.
  2. Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet(40 grader)
  3. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
  4. Förvara i kylskåpet och utan problem kan den stå i en månad.
Receptkälla: Mittkok.expressen.se
 


Kommentarer:

Vill tacka för det goda receptet :)
Svar: Kul att du gillade det :)
Malin
2017-02-25 kl 19:19:11

Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam