Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Syskonmatchning

När det kommer nya små knoddar in i släkten är det kul att sy ett litet "välkommen till världen"-paket. Här är en syskonmatchning jag sydde till Alexis kusiner. Jag valde grönt då de inte visste om det skulle bli en pojke eller flicka, så det skulle passa vilket som.
 
Det var kul att prova något nytt, att sy en body, vilket visade sig vara lite klurigare än jag trott. Det roliga är att jag hela tiden lär mig något nytt inom syvärlden och har redan förbättrat mina kunskaper gällande att sy en body. Nu när jag har en overlock går allt mycket snabbare också.
 
 
 
 
 

En tid för att släppa alla tankarna

De som känner mig vet att jag ofta är uppvarvad, alltid något igång, allt ska ske snabbt och det är aldrig en lugn stund. Förut har det inte varit några problem med det, men nu känner jag att det behövs tid för att varva ner. När någon sa meditation förut skrattade jag lite för mig själv och tänkte att jag bara skulle få ännu mer tankar om jag satt still och skulle vara tyst. Så var det nog, men jag kände att jag inte hade något val än att prova något och valde därför att ge det en chans. Kanske var det rätt tid att ge det en chans, för det har fungerat. Alla tankar försvinner inte, men jag kan ändå slappna av så pass mycket att jag "slumrar till" och varvar ner. Några gånger i veckan, på eftermiddagsrasten på jobbet, brukar jag gå till vilrummet på jobbet, sätta mig bekvämt i soffan och lyssna på en mindfulness-app. Det brukar räcka med 10-15 minuter för att släppa all stress och press i kroppen och börja om med nya tag.
 
Appen jag använder heter Calm. Den är gratis, men det går att prenumerera om man vill ha mer saker i appen. Det finns en sjudagarsintroduktion om hur man gör, som hjälpte mig även om jag trodde att jag redan visste hur det funkade. Det finns även olika program att välja mellan om man vill lyssna på något specifikt. Nu när jag känner att jag behärskar det föredrar jag att använda lugnande musik i bakgrunden, men det finns även ljudet av vågor, vinden och så vidare om jag skulle känna för det. Jag ställer in hur lång tid jag vill meditera och sedan är det ett alarm efter den tiden, vilket är bra ifall man råkat somna.

Har ni provat mindfulness, meditation eller något liknande? Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
mindfulness quotesBildkälla: iamfearlesssoul.com

Barnfritt fredagsmys

I helgen har vi barnfritt här hemma då vi båda ska jobba under helgen. Igår passade vi på att äta tapas, titta på film mysa ner oss i soffan. Jag trodde aldrig att vi skulle klara av att äta upp all mat, men på något magiskt vis går det alltid att äta mycket mer än vanligt när det är tapas. Grillar kyckling, salami, grillad kyckling, hemmagjorda dipsåser, ostar, kex och mycket mer. Mums!
 
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam