Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Favoriterna bland sytillbehör

Det finns mycket saker som underlättar när man ska sy. Jag tänkte tipsa om några produkter jag upptäckt sedan jag började att sy för lite mer än ett år sedan och som jag inte skulle vilja vara utan.
 
Tygsax
Min första tygsax köpte jag på Coop för en billig summa. Den blev snabbt oanvändbar efter att jag råkat klippa i några nålar och när vi slipade den blev den helt obrukbar. Jag investerade istället i en dyrare tygsax i tygaffären (Kai, för cirka 250 kr) och märkte genast skillnad i kvalité på sax. Det blev mycket lättare att klippa och den tål misstag, även om det bästa är att undvika att klippa i nålarna helt. En bra tygsax från Kai eller Fiskars rekommenderas.
 
Skärbräda och rullkniv
Det nya tillskottet i min syhörna är min skärbräda och rullkniv från Panduro som jag fick i julklapp. Då kan jag enkelt skära ut tyget istället för att klippa vilket kan vara enklare vissa gånger. Ett bra komplement till tygsaxen tycker jag.
 
Tråd
Min symaskin mådde genast bättre när jag bytte till Güttermanntråd som inte är lika luddig och den går inte lika lätt av. Sömmarna blev finare och tråden gick inte hela tiden av. Jag har lärt mig att billig tråd aldrig är bra och efter att ha testat håller jag helt med.
 
Skäddarkrita
För att enkelt kunna måla ut mönstret på tyget och sedan klippa är skäddarkrita ett bra verktyg. Den försvinner i tvätten och syns bra på tyget. Bra att ha i två färger, en för mörkt tyg och en för ljusare tyg.
 
Pfiffikus
En liten linjal som gör det enklare att rita ut mönstret på tyget och att lägga till sömsmån. Det var skönt att lägga ifrån sig linjalen på 30 cm och istället ha den här lilla.
 
Limpenna
Om man vill att allt ska bli perfekt och göra det lite lättare är limpennan väldigt bra att ha. Det går att limma istället för att nåla, använda när man ska sy på lappar eller dragkedjor, matcha hörn och sömmar så att tyget inte drar sig medan man syr. Pryms limpenna går bort i tvätten.
 
 
 
 
 

VAB och VAM (vård av mamma)

Två veckors förkylning trodde jag skulle räcka men nu har det gått över till feber och halsont. Idag valde jag att stanna hemma från jobbet och kurera mig. Det kan bli mycket fel om jag försöker jobba och samtidigt inte är klar i huvudet. Alexis fick också stanna hemma då hon varit hängig i helgen men redan klockan sju var det full fart i morse. Innan klockan åtta hade vi hunnit bygga ihop tågbanan, målat och bakat med PlayDoh. Efter det satt jag ihopkurad i hörnet bredvid ritbordet och försökte vila medan hon målade. Imorgon får hon gå till förskolan men jag ligger däckad hemma i soffan framför tvn hela dagen och hoppas på att bli friskare.
 
 
 
 
 
 

11 månader vs 19 månader

Igår hade vi besök av Molly och föräldrar för bus, bad och taco. Leksakerna är mycket roligare när det är någon annan med och leker. Alexis fick prova badkritor och stod där länge och målade. Nu vill jag inte ta bort det fina konstverket från kaklet. Tur att hon kan måla mer vid nästa bad då vi fick låna en krita.
 
Gåvagnen är lika kul nu som för ett år sedan och jag lyckades knäppa ett kort som liknande det jag tog förra året. Kul att kunna se hur mycket de växt båda två och att de tycker lika mycket om att leka med varandra. Så lika men ändå olika på många sätt.
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam