Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Årets vackraste kalender

Det kan vara svårt att hitta vacker konst hemmet tycker jag, speciellt till ett pris som passar plånboken. Jag blev därför överlycklig när Sara Woodrow lade ut sin konst i form av en kalender för 2015, gratis att ladda ner direkt från bloggen. Den pryder nu glasskåpet i vardagsrummet. Jag tycker Sara Woodrow använder sig av färger och motiv som passar min smak och jag skulle gärna fylla hela lägenheten med hennes konst.
 
Ni kan ladda ner kalendern för 2015 på Sarawoodrow.com.
 
 
 
 
 
 
Bildkälla: Sarawoodrow.com
Free-Printable-Calander-2015-Sara-Woodrow-04
 

Sjuka familjen

Det har varit en tuff vecka då Alexis har haft tredagarsfeber, Michael har haft feber och jag har känt mig hängig. Även om det var skönt när Alexis blev frisk blev det ändå svårt att hålla henne sysselsatt när man själv kände för att sova. Räddarna i nöden blev mormor och morfar Björn som kom och hämtade upp Alexis. Hon kommer spendera helgen där med lek och bus medan mamma och pappa vilar upp sig. Jag vilar genom att äta min semla, dricka en kopp macchiato och bläddrar igenom internet efter tyger och inspiration. Sedan väntar sängen, en bra bok och en lång och god natts sömn.
 
Appropå semlor, är det någon mer än jag som reagerat på att alla börjat äta semlor redan nu i januari? Inte för att jag är stenhård med fettisdagen och så vidare men det är svårt att hålla sig när Facebook, Instagram och bloggar svämmar över av semlor. Eftersom jag tycker semlor är så pass gott klarade jag inte av att hålla mig borta. Jag funderar på att testa semmelwrap då jag gillar att testa nya saker, men samtidigt gillar jag brödet och tycker grädden bara är utfyllnad. Har ni testat semmelwrap och vad tyckte ni?
 
 
 
 
 
 

Redo att ta med

Då var en ny omgång med mellanmål klar! Som ni kan se på bilden nedan valde jag att fylla squeezepåsar istället för barnmatsburkar för att enkelt ta med när vi är på språng och då Alexis enkelt och oftast utan kladd kan äta direkt ur påsen. Jag brukar skölja ur dem direkt efter att de är tömda och sedan fylla dem med kokande vatten och skaka om några gånger för att rengöra dem innan jag fyller på med nytt mellanmål. Det går även att köpa squeezepåsar på Köpbarnvagn.se eller Jollyroom.se om man hellre vill göra det.
 
Eftersom ris kan innehålla arsenik ska man undvika att ge det allt för ofta till sina barn och även att äta det själv i för stora mängder. Därför använde jag havregryn i denna omgång med mellanmål.
 
 
 
 
 
 
 
Banan-, äppel- och havre-mellis 7 barnmatsburkar
3 bananer
1 kg äpple
0,5 dl havregryn
 
1. Skala, kärna ur och tärna äpplena.
2. Koka äpplena i en kastrull med vatten tills de blivit mjuka och sila bort vattnet.
3. Koka havregrynen i en kastrull med 1,5 dl vatten under omrörning tills det blivit gröt.
4. Skala och skiva bananen.
5. Mixa samtliga ingredienser till en puré.
6. Fördelas i barnmatsburkar, squeezepåsar eller iskubsformar och fryses in eller förvaras i kylskåp i max tre dagar.
 
 
Tips! Vattnet från äppelkoket kan sparas och användas när man kokar havregrynsgröt. Naturlig smaksättning.
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam