Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Tröja blir prydnadskudde

Ibland kan det vara svårt att slänga tröjor som gått sönder, speciellt som den här med söta kaniner. Tröjana blev inte använd många gånger innan tryckknappen gick sönder. Jag tyckte den var för söt för att slänge och därför bestämde jag mig för att göra om den till prydnadskudde till Alexis rum. Nu kan de söta kaninerna vara med oss några år till.
 
 
 
 
 
Före
 
 
Efter
 
 

Gröna fisken i frysen

Frysen är nu åter fylld med barnmat. Jag provade att göra recept från Hipp barnmats hemsida. Det är kul att de lägger ut recept för att uppmuntra köpare att laga egen mat. Den bästa inspirationen när det kommer till barnmat tycker jag är ifrån de burkar som finns att köpa. De jag gjorde idag var "Gröna fisken" som är busigt grön i färgen och "Italiensk kycklinggryta" med smak av kyckling, tomat och basilika. Jag håller tummarna för att hon kommer att gilla dem. 
 
 
 
 
 
 
Gröna fisken 2 portioner
3 skalade palsternackor 
50 g fiskfilé
80 g frysta ärtor
2 tsk rapsolja
 
 
1. Dela palsternackorna i mindre bitar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och koka i cirka 10 minuter tills de är mjuka.
2. Dela fisken i bitar och lägg i kastrullen. Lägg också i ärtorna och låt koka i 3-5 minuter tills fisken är klar.
3. Häll av det mesta kokvattnetspara lite att späda med.
4. Mixa grytan till en puré. Späd med lite av kokvattnet och tillsätt olja och smaka av med malen vitpeppar.
 
Källa: Hippbarnmat.se

Smygtitt i barnrummet

Bokhyllan i barnrummet börjar bli fylld med sagoböcker, nallar och andra vackra prydnadssaker. Några av de vackra detaljerna som pryder bokhyllan är presenterna från Alexis faster Caroline i form av en vikt bok med babyfötter, klossar och en porslinsfigur med Alexis namn på (ni kan beställa bokvikningar och smycken ifrån Caroline via hennes facebooksida som ni hittar här). Sångtexten som just nu står i bokhyllan men som ska hängas upp på väggen är skriven till Alexis av mina plastsyskon på hennes dopdag. Tavlor ska upp och förvaringslådor ska tapetseras men snart är hennes rum färdigställt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam