Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Tips till småbarnsföräldrar

Jag vill tipsa om bra produkter för småbarnsföräldrar som kanske inte är ett måste men som jag upplevt har underlättat för oss. Det kan fungera olika bra på olika barn så därför får man känna efter vad som passar ens barn bäst. Dessa produkter har i alla fall fungerat bra för oss.
 
Babybjörn bärsele One - Köpbarnvagn.se/Babyproffsen
När ens barn gillar att bli buret mycket kan det bli tungt i armarna efter ett tag. Denna bärsele avlastar både armar, axlar och rygg då den är väldigt bekväm och ergonomisk. Jag gillar "One" då den kan användas både till spädbarn och småbarn. Det finns flera olika inställning och lägen att ändra till under barnets uppväxt. Det är inte alla barn som trivs i bärsele men Alexis har trivts i denna. När hon är trött, grinig och vill bli buren brukar jag ta på mig selen och gå runt tills hon somnat, sedan knäpper jag upp spännena på den och lägger henne i sängen.
 
Babynest/Hårdlift
Babynest är smidigt om man vill ha barnet sovandes emellan sig i sängen för att barnet ändå ska få en egen liten säng. Kan även användas i spjälsängen då sängen kan kännas lite stor i början för det lilla barnet. Hårdlift och babynest fungerar bra om man vill lägga ner barnet i det rum man befinner sig, exempelvis bredvid sig i soffan, i köket osv. Smidigt att kunna flytta barnet i babynest till säng om det somnar på annan plats och på så sätt slippa lyfta upp barnet och riskera att väcka det.
 
Babysitter
En del barn blir lugna av att gungas och då kan en babysitter komma till användning. Vi hade stor nytta av den de första månaderna då det verkade vara det enda som lugnade ner henne. Det har inte längre lika god effekt på att lugna ner henne men gör det enkelt att sätta henne i den och ta med till köket eller ha ståendes i soffan. Vi har testat både de äldre och nyare modellerna men föredrar de äldre modellerna då de känns lättare att gunga och får ett härligare gung.
 
Babyskydd med isofix
Isofixbas gör att man kan klicka i och ur babyskyddet och enkelt ta med det i affären eller in i lägenheten. Då slipper vi lyfta upp henne om hon somnat utan hon kan sitta kvar i babyskyddet och sova vidare. 
 
Brio Bed Rocker - Köpbarnvagn.se/Babyproffsen
När Alexis är på väg att somna eller vaknar upp och fortfarande är sömnig har vi gungat sängen sakta fram och tillbaka så att hon somnat om men då vi inte haft en vagga utan en spjälsäng har vi köpt till Brios Bed Rocker. Det är fjädrar som skruvas fast under spjälsängens ben och gör det möjligt att gunga spjälsängen precis som en vagga. Finns i färgerna vit, svart, rosa och grön.
 
Krama, Tvättlappar - Ikea
Små frottéhanddukar som fungerar bra att torka dregel, spya, vid rapning, haklapp vid matning, till badet, vid skötbordet osv. Bra att ha både hemma och i skötväskan.
 
Len, Madrasskydd - Ikea
Den skötbädd vi köpte var av tyg och skumgummi vilket gjorde att allt blev blött om det skedde en olycka när vi bytte blöja. Med madrasskyddet på skötbädden och plastiga sidan upp är det enkelt att bara torka av. Kan även läggas mellan madrass och bäddmadrass i spjälsäng, i vanlig säng samt i barnvagnen. Bra att ha både hemma och i skötväskan.
 
MAM nappar och nappflaskor - Apotek, Ica, Coop
MAM har fungerat bra för oss och jag uppskattar hur smidigt och snabbt det går att sterilisera produkterna utan att behöva koka upp vatten i en kastrull. Några minuter i mikron så är det klart. Det går att köpa till dinappar till nappflaskorna att byta ut när barnet växer för att ha ett rätt anpassat flöde vid matning. Det är Anti-Colic på nappflaskorna för att minska risken för kolik.
 
Sangenic Blöjhink - Köpbarnvagn.se
Med en enkel vridning försvinner doften av bajsblöjor. Den rymmer många blöjor vilket minskar antalet rundor till soprummet. Man slipper att hela rummet luktar bajsblöja när hinken öppnas.
 
 
 
Babynest sytt av min mamma.
 


Kommentarer:

Jag hade aldrig viljat ha mitt barn i sängen. När jag var liten låg jag i egen säng och det tycker jag verkar bäst. Varför vill ni ha ert barn i sängen? Känns det inte som att hon är i vägen?
Svar: Sedan hon föddes har hon legat i egen säng. Ingen av oss kände oss trygga med att ha henne i vår säng. Nu sover hon även i sitt egna rum. Det var tips till de som väljer att ha barnet i sängen.
Malin
2014-09-23 kl 15:19:40
Karin
Jag har fortfarande mina barn i sängen. Megamysigt ju!
Varför ska de ligga själva om man kan ligga tillsammans?
Svar: Väldigt mysigt! Vi har låtit henne sova i sin säng då vi inte känner oss trygga med henne i sängen och att vi sover bättre då, men lite mys i sängen kan det bli på morgonen.
Malin
2014-09-23 kl 18:32:58
Malin
jätte bra tips, ska visa det åt mig syster som ska ha barn snart :)
Svar: Vad kul att du gillade dem :)
Malin
2014-09-24 kl 16:28:50
ami
Vad mycket prylar det finns. Bra lista! :) En sak som jag inte lyckas begripa mig på dock, vad är anledningen till att man har en öppning i ena sidan på babynest?
Svar: Visst finns det! Kul att du gillade den. Jag vet faktiskt inte. Kanske att det ska gå och justera storlek genom att dra åt eller släppa efter snörena, men jag tycker inte det är någon större skillnad.
Malin
2014-09-24 kl 18:15:35
Vilka bra tips! Kram
Svar: Vad kul att du gillade dem :) Kram
Malin
hoppas du har haft en bra torsdag :)
Svar: Tack desamma :)
Malin
2014-09-25 kl 19:49:35

Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam