Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Helgens look

Vilken underbar helg! Fredagen var fylld med trevliga människor, dans och bra musik. Jag och mamma råkade ha matchande detaljer med svart spets och röda jackor. Jag klädde upp mig i svart spetsklänning, röd kappa, svarta lackskor. Vid sminkningen lade jag fokus på ögonen som jag sotade och sedan läppglans på läpparna. Naglarna målades glittrande röda. För att få en kväll i glamour bar jag smycken som glittrade. En slarvig knut i håret och luggen lockad för en elegant men samtidigt festlig look.
 
 
 
 
 
 
 
Kappa - H&M // Klänning - H&M // Strumpbyxor - Åhlens //
Skor - Scorett // Halsband - Albrekts guld / Clutch - Nowhere
 
 
 
Dotter och mor.
 

Nästa destination - Stockholm

Här står jag på centralstationen i Karlstad och väntar på att tåget ska rulla in. Jag har lämnat min älskade familj hemma för att åka till min andra familj i Stockholm. Först ska jag plocka upp min mamma i Kristinehamn för att sedan fortsätta resan. Kvällen kommer bli en sådär speciell kväll som bara Stockholm kan bjuda på med champagne, höga klackar, lilla svarta klänningen, spets, röda naglar, Hilton, Sheraton och avslutningsvis Café Opera, mer champagne och dans. Jag gillar att kunna koppla bort vardagen för en kväll och frossa i glitter, lyx och champagne.
 
 
 
 

Tips till småbarnsföräldrar

Jag vill tipsa om bra produkter för småbarnsföräldrar som kanske inte är ett måste men som jag upplevt har underlättat för oss. Det kan fungera olika bra på olika barn så därför får man känna efter vad som passar ens barn bäst. Dessa produkter har i alla fall fungerat bra för oss.
 
Babybjörn bärsele One - Köpbarnvagn.se/Babyproffsen
När ens barn gillar att bli buret mycket kan det bli tungt i armarna efter ett tag. Denna bärsele avlastar både armar, axlar och rygg då den är väldigt bekväm och ergonomisk. Jag gillar "One" då den kan användas både till spädbarn och småbarn. Det finns flera olika inställning och lägen att ändra till under barnets uppväxt. Det är inte alla barn som trivs i bärsele men Alexis har trivts i denna. När hon är trött, grinig och vill bli buren brukar jag ta på mig selen och gå runt tills hon somnat, sedan knäpper jag upp spännena på den och lägger henne i sängen.
 
Babynest/Hårdlift
Babynest är smidigt om man vill ha barnet sovandes emellan sig i sängen för att barnet ändå ska få en egen liten säng. Kan även användas i spjälsängen då sängen kan kännas lite stor i början för det lilla barnet. Hårdlift och babynest fungerar bra om man vill lägga ner barnet i det rum man befinner sig, exempelvis bredvid sig i soffan, i köket osv. Smidigt att kunna flytta barnet i babynest till säng om det somnar på annan plats och på så sätt slippa lyfta upp barnet och riskera att väcka det.
 
Babysitter
En del barn blir lugna av att gungas och då kan en babysitter komma till användning. Vi hade stor nytta av den de första månaderna då det verkade vara det enda som lugnade ner henne. Det har inte längre lika god effekt på att lugna ner henne men gör det enkelt att sätta henne i den och ta med till köket eller ha ståendes i soffan. Vi har testat både de äldre och nyare modellerna men föredrar de äldre modellerna då de känns lättare att gunga och får ett härligare gung.
 
Babyskydd med isofix
Isofixbas gör att man kan klicka i och ur babyskyddet och enkelt ta med det i affären eller in i lägenheten. Då slipper vi lyfta upp henne om hon somnat utan hon kan sitta kvar i babyskyddet och sova vidare. 
 
Brio Bed Rocker - Köpbarnvagn.se/Babyproffsen
När Alexis är på väg att somna eller vaknar upp och fortfarande är sömnig har vi gungat sängen sakta fram och tillbaka så att hon somnat om men då vi inte haft en vagga utan en spjälsäng har vi köpt till Brios Bed Rocker. Det är fjädrar som skruvas fast under spjälsängens ben och gör det möjligt att gunga spjälsängen precis som en vagga. Finns i färgerna vit, svart, rosa och grön.
 
Krama, Tvättlappar - Ikea
Små frottéhanddukar som fungerar bra att torka dregel, spya, vid rapning, haklapp vid matning, till badet, vid skötbordet osv. Bra att ha både hemma och i skötväskan.
 
Len, Madrasskydd - Ikea
Den skötbädd vi köpte var av tyg och skumgummi vilket gjorde att allt blev blött om det skedde en olycka när vi bytte blöja. Med madrasskyddet på skötbädden och plastiga sidan upp är det enkelt att bara torka av. Kan även läggas mellan madrass och bäddmadrass i spjälsäng, i vanlig säng samt i barnvagnen. Bra att ha både hemma och i skötväskan.
 
MAM nappar och nappflaskor - Apotek, Ica, Coop
MAM har fungerat bra för oss och jag uppskattar hur smidigt och snabbt det går att sterilisera produkterna utan att behöva koka upp vatten i en kastrull. Några minuter i mikron så är det klart. Det går att köpa till dinappar till nappflaskorna att byta ut när barnet växer för att ha ett rätt anpassat flöde vid matning. Det är Anti-Colic på nappflaskorna för att minska risken för kolik.
 
Sangenic Blöjhink - Köpbarnvagn.se
Med en enkel vridning försvinner doften av bajsblöjor. Den rymmer många blöjor vilket minskar antalet rundor till soprummet. Man slipper att hela rummet luktar bajsblöja när hinken öppnas.
 
 
 
Babynest sytt av min mamma.
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam