Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Vi ska sy och vi ska klippa

 Uppe på en hylla i klädkammaren har min symaskin stått och samlat damm. Jag har inte använt den sedan min mamma gav den till mig. Den har bara fått följa med i flytten och ställts längst upp på hyllan utom räckhåll. Den är ganska gammal och jag tvivlade på att den fungerade. Under veckan väcktes sylusten till liv och jag bestämde mig för att plocka fram den. Till min stora förvåning fungerade den felfritt!
 
Min mamma och bror har varit här och vi har försökt lista ut vad alla spakar och rattar används till. Jag har hittat en manual som jag ska försöka läsa igenom för att lära mig mer, men nu i början nöjer jag mig med rak- och sicksacksöm.
 
Jag har inte sytt sedan syslöjden. Det är ju bara elva år sedan... tiden går fort! I Karlstad finns Tygfabriken som jag hittade till för några veckor sedan. Där finns massor med roliga tyger vilket gjorde att jag ville börja sy. Först måste jag öva, öva och öva. Sömmarna blir inte raka och jag får inte riktigt till det varför jag måste öva. Sedan ska jag sy haklappar och förhoppningsvis avancera upp till bodys, men det är en bit kvar till dess.
 
Jag hoppas min farmor tittar ner på mig från himlen och att hon är stolt över att jag ska börja sy igen. Hon ägde en syaffär och var duktig på att sy allt från barnkläder till bröllopsklänningar. Jag minns när vi var i hennes butik och tittade på vackra tyger och knappar i alla tänkbara färger och former.
 
 
 
 
 
 


Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam