Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Håller nappen på plats

Mitt andra syprojekt är nu påbörjat - napphållare. Jag blev inspirerad av en mamma i föräldragruppen som gjorde egna napphållare och jag ville själv försöka mig på det. Det var inte alls svårt. Kreativiteten är det som stoppar mig men jag ska försöka samla inspiration till att göra mer. Jag har redan några nappbandsidéer att prova på. Band, rosett, nappring och spänne är köpta på Billigaband.se.
 
 
 
 

Mitt första syprojekt

Mitt första syprojekt blev en dregellapp med plastad frotté på baksidan. Det blir mycket dregel och oftast går det bara rakt igenom tyget, men nu hoppas jag på att slippa det. Jag hade både tur och otur när jag sydde denna dregellapp. När jag var färdig med den insåg jag att jag råkat vända sömnriktningar åt olika håll på tygen vilket resulterar i att den ena stretchar åt sidan och den andra på längden. Risken är att den kommer bli förstörd i tvätten men jag hoppas att det går bra. Inte förrän jag var klar noterade jag att jag hade turen med att en räv hamnade åt rätt håll perfekt nere i hörnet. Jag kan ju låtsas som om det var planerat men det var faktiskt bara en slump. Nu vet jag vad jag behöver tänka på till nästa dregellapp. Innan jag börjar med en ny måste jag skaffa en tygsax. En sliten kökssax var inte lätt att använda. Jag är ändå nöjd att den här blev användbar och inte några större missar.
 
 
 
 
 
 
 

Vi ska sy och vi ska klippa

 Uppe på en hylla i klädkammaren har min symaskin stått och samlat damm. Jag har inte använt den sedan min mamma gav den till mig. Den har bara fått följa med i flytten och ställts längst upp på hyllan utom räckhåll. Den är ganska gammal och jag tvivlade på att den fungerade. Under veckan väcktes sylusten till liv och jag bestämde mig för att plocka fram den. Till min stora förvåning fungerade den felfritt!
 
Min mamma och bror har varit här och vi har försökt lista ut vad alla spakar och rattar används till. Jag har hittat en manual som jag ska försöka läsa igenom för att lära mig mer, men nu i början nöjer jag mig med rak- och sicksacksöm.
 
Jag har inte sytt sedan syslöjden. Det är ju bara elva år sedan... tiden går fort! I Karlstad finns Tygfabriken som jag hittade till för några veckor sedan. Där finns massor med roliga tyger vilket gjorde att jag ville börja sy. Först måste jag öva, öva och öva. Sömmarna blir inte raka och jag får inte riktigt till det varför jag måste öva. Sedan ska jag sy haklappar och förhoppningsvis avancera upp till bodys, men det är en bit kvar till dess.
 
Jag hoppas min farmor tittar ner på mig från himlen och att hon är stolt över att jag ska börja sy igen. Hon ägde en syaffär och var duktig på att sy allt från barnkläder till bröllopsklänningar. Jag minns när vi var i hennes butik och tittade på vackra tyger och knappar i alla tänkbara färger och former.
 
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam