Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Bokrecension - Stad av skuggor

"Följ med till New Yorks mörka sida, till de varelser som föredrar att röra sig i natten och skuggorna. Här finns demoner, vampyrer, varulvar, trollkarlar, älvor, skönhet, skräck och passion. 
The Mortal Instruments är den mest framgångsrika internationella urban fantasy-serien vid sidan av Twilight de senaste åren. 

Det är en vanlig söndagskväll och sommarlov. Clary Fray har fått med sig sin bästa vän Simon till klubben hon gillar, Pandemonium. Men det blir allt annat än en vanlig kväll, det blir början på Clarys nya liv. 
Clary blir vittne till hur tre ungdomar med konstiga tatueringar och vapen (tjejen har en piska!) dödar en kille inne på klubben. Om det nu är en "kille". Han ser väldigt konstig ut på slutet och hans kropp försvinner utan minsta blodspår. Och det är uppenbart att det bara är Clary som kan se mördarna. 
Det blir om möjligt ännu konstigare nästa dag då en av mördarna, Jace, dyker upp på samma fik som Clary och Simon. Och samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst ... "
 
- Bokus.com
 
 
 
 
 
 
Hösten är här vilket innebär mörker, regn och mysa under en filt med en kopp te och en bra bok. The Mortal Instrument: Stad av Skuggor köpte jag på en bokrea i somras men jag har inte haft tid att läsa den. När jag för någon vecka sedan började läsa den var det svårt att sluta läsa. Jag tyckte filmen var bra men efter att ha läst boken kan jag knappt se filmen då nästan ingen av scenerna liknar boken, det är bara grundstoryn som är densamma. Boken är riktigt bra skriven och har en bra handling. Jag har redan laddat ner e-boken The Mortal Instruments: Stad av aska som är näst i tur i bokserien.
 
Det var först tänkt att de skulle göra en film av boken The Mortal Instruments: Stad av aska men då första filmen inte blev tillräckligt framgångsrik ställdes denna filmproduktion in. Istället planerar man att göra en tv-serie av bokserien. Jag är både glad och besviken över detta. Besviken då det hade varit kul med en film till. Glad då jag inte egentligen tycker första filmen var lik boken och att jag kan börja läsa nästa bok på en gång istället för att först vänta på filmen (då jag vill se filmen före jag läser boken).
 
 
 
 
Betyg:
 
 
Vad tycker ni om boken?
 
 
 
Filmrecensionen hittar ni här.


Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam