Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Recension - Divergent

"En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv.

Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först."

- SF

 
 
 
 
En science fiction med bra handling, lagom med action och lite kärlek för att göra det tillräckligt intressant för mig. Filmen påminner mycket om Hungerspelen i upplägg, kläder och färger men är samtidigt väldigt annorlunda i handling, men jag tror att de som gillar Hungerspelen även gillar den här filmen. En riktigt bra film som bara växer sig starkare ju mer man låter handlingen sjunka in. Jag ser fram emot att se igen, om och om igen.
 
 

Betyg:

 


Vad tycker ni om filmen?

 

 
 
Aktuella filmer i både vanligt och 3D-format. Stort utbud. Trevlig och serviceinriktad personal. Goda snacks. Specialplatser för den som vill kosta på lite extra och sitta bekvämare.
 
 


Kommentarer:

Filmen riktar sig kanske mot lite yngre tittare, men den var riktigt bra ändå. Jag kan varmt rekommendera böckerna, framförallt ljudböckerna på engelska. Om du gillar filmen kommer du definitivt tycka om dem också! :D
Svar: Du är väl yngre? ;) Eller yngre än mig i alla fall. Gamla Michael tyckte ju om den också. Får se om jag försöker mig på böckerna, jag gillade ju Hungerspelen så då borde jag ju gilla dessa böcker. Tack för tipset ^^
Malin
2014-05-15 kl 22:50:31
Riktigt, riktigt bra film det där! Har precis läst klart boken och kan konstatera att filmen var SJUKT väl överensstämmande med boken. Bra gjort, med andra ord! Läs, läs, läs! :D
Svar: Vad bra :D Alltid kul när det överensstämmer.
Malin
2014-05-16 kl 11:54:22
qat
Jag var på denna igår! Jag har varit med i en bokklubb där vi har läst trilogin! Jag gillade filmen fast jag hade läst boken innan :)
Svar: Okej :D
Malin
2014-06-02 kl 20:00:29

Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam