Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

15 månaders ledighet

Idag är det första dagen på min semester/föräldraledighet. Det har nog inte riktigt sjunkit in än att jag kommer gå tillbaka till arbetet eller ställa något alarm de närmaste 15 månaderna. Inte för att det kommer innebära vila och sovmorgnar, men det kommer verkligen bli en omställning. Det längsta jag varit ledig i sträck har varit sommarloven, cirka tre månader, så det känns lite nervöst.
 
Jag hoppas på att kunna ägna lite mer tid till bloggen, men jag tar det lite som det kommer. Är tacksam över alla ni som hänger kvar och fortfarande tycker att det är kul att läsa min blogg. Ni har varit väldigt tålmodiga. Kanske kommer det finnas tid över till videobloggar, goda recept och mer selfies. Nu måste jag ju börja laga mer mat än vanligt och jag gissar på att det blir en del bakning i väntan på att hon tittar ut.
 
 
 
 
 
 

Sommarläsning i väntan

Sommarvärmen är tillbaka efter några kalla dagar och medan Michael är iväg och fiskar passar jag på att blanda ihop en sallad, packa ner lite tidningar, fylla flaskan med citronvatten och kila ner till gräsmattan på innergården för att njuta av värmen. Förra året låg jag och läste tonårslitteratur, i år är det istället gravid- och föräldratidningar som gäller.
 
Har ni också fint väder idag?
 
 
 
 
 

Välsmakande avtackning

Igår var det riktigt tårtkalas på jobbet med både smörgåstårta och gräddtårtor. Vi tackade av det team jag arbetat med i 1,5 år och samtidigt blev jag "avtackad" inför min föräldraledighet. Det känns tungt att ett så kompetent och roligt team inte kommer finnas kvar när jag kommer tillbaka. Otroligt mycket kunskap som går förlorad, men jag hoppas på att se dem snart igen. Det känns skönt att jag går hem från jobbet samtidigt även om det bara är tillfälligt. På fredag jobbar jag min sista dag, sedan går jag hem på föräldraledighet.
 
För att tacka för min tid tillsammans med teamet bjöd jag på två tårtor. Eftersom energin inte alltid är på topp på kvällarna blev det mycket färdigproducerat i form av Ekströms mousser och färdiga tårtbottnar, men vaniljkrämen försökte jag mig i alla fall på att göra själv. När det kommer till tårtbottnarna gör jag sällan egna eftersom de man köper är väldigt saftiga, goda och enkla att arbeta med.
 
 
 
 
 
 
 
Somrig jordgubb- och daimtårta
Vaniljtårtbotten
Vaniljkräm
Sylt
Grädde+krossad daim
Grädde
Färska jordgubbar
 
Mango-, passionsfrukt- och chokladtårta
Chokladtårtbotten
Mango- och passionsfruktmousse
Chokladmousse med crisp
Grädde
Passionsfrukt
Noblesse
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam