Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Alexis betyder försvarare

Idag var det beräknat att Alexis skulle vara en dag gammal (beräknad förlossning 15 juni) men istället har vi fått haft henne i tolv dagar. Tiden går fort när man har mysigt! Jag har snosat bebis hela dagarna och börjar få en bra rytm på matning, blöjbyten och sömn. Michael skämmer bort mig med att ta nätterna så att jag är utvilad och glad på dagarna.
 
Många har undrat varifrån vi fått namnet Alexis. Det är ett relativt ovanligt namn i Sverige och diskussionen om det är ett kill- eller tjejnamn är alltid lika kul. Redan ifrån början var vi inne på namn som Alexandra och Alexander men när jag hittade Alexis i almanackan fastnade vi för det direkt. Min favoritskådespelerska Alexis Bledel som spelar i favoritserien Gilmore Girls bär det namnet. Vi hade andra namn uppskrivna ifall att det inte skulle passa men när vi såg henne kände vi att det var en Alexis. Som mellannamn blev det Eva efter min gammelmormor och Katarina efter min mamma.
 
 
"Alexis är ett könsneutralt namn i Sverige men de flesta som bär det är män. Latinsk form av grekiska Alèxios med betydelsen "försvarare". Alexis är ett ovanligt namn, såväl bland de yngsta som i de äldre generationerna. Den 31 december 2005 fanns det totalt 1398 personer i Sverige med namnet, varav 329 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 28 pojkar namnet, varav 8 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag 12 december tillsammans med Alexander."
 
 
 
 
 
 


Kommentarer:

Kul med ett ovanligt namn :) Jag heter också Eva i mellannamn fast jag stavar det med w. Hon är såå söt!
Svar: Visst är hon :D
Malin
2014-06-16 kl 18:36:31
Karin
Hon ser verkligen ut som Alexis så det var ett bra namnval. Ett namn som är ovanligt men inte konstigt. Helt perfekt. :D
Svar: Kul att du gillar det ^^
Malin
2014-06-18 kl 09:24:02
qat

Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam