Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Rosa drömmar i spjälsängen

Dagarna går och trots att jag vid upprepade gånger försökt sätta mig vid datorn har jag inte lyckats ta mig hela vägen dit, förrän nu. Jag vill tacka för alla vackra presenter Alexis fått! Vår lilla tjej är redan bortskämd med en garderob större än min egen. Vi kommer inte behöva köpa kläder under hela hennes första levnadsår, men det kommer inte hindra mig från att köpa mer eftersom det finns mycket sött i butikerna.
 
Förra veckan fick vi ett paket att hämta ut på posten. Det visade sig vara mina släktingar ifrån Sundsvall på pappas sida släkten som skickat detta vackra lapptäcke och en body till Alexis som de sytt. Jag har önskat mig ett lapptäcke och därför blev jag överlycklig när vi fick detta. Det är det vackraste lapptäcke jag någon sett! Väldigt vackra tyger som de använt.
 
Spjälsängsskyddet har mamma klätt om med ett sött tyg som hon hade kvar sedan jag var liten. Det gjorde att den blev betydligt sötare än hur det såg ut från början. Hon har även sytt påslakan, örngott och lakan till säng och barnvagn. Eftersom jag själv inte syr, stickar eller virkar är jag tacksam över alla de saker som nära och kära skapat åt Alexis.
 
 
 
 
 
 

Midsommarfirande

Jag hoppas att ni har haft en trevlig midsommar med mycket god mat och trevligt sällskap. Vi har varit och hälsat på Michaels släkt och visat upp vårt lilla knyta. Det var mycket småbarn på midsommarfesten, en liten barnvagnsparkering vid midsommarstången. Det var väldigt trevligt med lekar och mycket folk. Skönt att slippa regn men synd att det blev så kallt på kvällen så att det blev byte till långbyxor. 
 
 
 
 
 

Alexis betyder försvarare

Idag var det beräknat att Alexis skulle vara en dag gammal (beräknad förlossning 15 juni) men istället har vi fått haft henne i tolv dagar. Tiden går fort när man har mysigt! Jag har snosat bebis hela dagarna och börjar få en bra rytm på matning, blöjbyten och sömn. Michael skämmer bort mig med att ta nätterna så att jag är utvilad och glad på dagarna.
 
Många har undrat varifrån vi fått namnet Alexis. Det är ett relativt ovanligt namn i Sverige och diskussionen om det är ett kill- eller tjejnamn är alltid lika kul. Redan ifrån början var vi inne på namn som Alexandra och Alexander men när jag hittade Alexis i almanackan fastnade vi för det direkt. Min favoritskådespelerska Alexis Bledel som spelar i favoritserien Gilmore Girls bär det namnet. Vi hade andra namn uppskrivna ifall att det inte skulle passa men när vi såg henne kände vi att det var en Alexis. Som mellannamn blev det Eva efter min gammelmormor och Katarina efter min mamma.
 
 
"Alexis är ett könsneutralt namn i Sverige men de flesta som bär det är män. Latinsk form av grekiska Alèxios med betydelsen "försvarare". Alexis är ett ovanligt namn, såväl bland de yngsta som i de äldre generationerna. Den 31 december 2005 fanns det totalt 1398 personer i Sverige med namnet, varav 329 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 28 pojkar namnet, varav 8 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag 12 december tillsammans med Alexander."
 
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam