Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Ny maskin väcker bakglädjen

Idag kom paketet jag längtat efter. Länge har jag önskat mig en bakmaskin som kan underlätta vid bakning av både bröd och andra sötsaker. Priset på en KitchenAid har varit på tok för högt då jag bara bakar någon gång i månaden och därför har det förblivit en dröm. I helgen hittade jag denna vackra bakmaskin från Andersson på NetonNet till ett vettigt pris och jag kände att det var dags att förverkliga min bakdröm.Jag köpte den rosa modellen och den har tillbehör som visp, degkrok och omrörningskrok vilket innebär att jag kan baka allt från kakor till bröd. Nu ser jag fram emot att baka!
 
 

 
 
 
 

Översvämning och kakbak

Då vägarna är avstängda på grund av översvämning här omkring blev helgen inte som planerat. Istället för att resa bort över helgen blev vi kvar här hemma. Det gav mig tillfälle att testa de nya kakstämplarna jag köpte på Rusta för någon vecka sedan. Jag valde att baka kolakakor och då de har bakpulver i sig valde jag att stämpla kakorna efteråt medan de fortfarande var varma. Riktigt gott och lyckat resultat. Jag hoppas ni får en trevlig lördagskväll!
 

 
 
 
 
 
Kolakakor 
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Alternativ 1 - Traditionella kaksnittar: (30 st)
1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.
2. Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta ut dem.
3. Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt.
 
Alternativ 2 - Runda kakor: (15 st)
1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.
2. Platta ut degen på bakpappersklädd plåt och skär ut runda cirklar med mått alternativt smala glas. Ta bort degen runtomkring. Upprepa processen tills hela degen använts.
3. Grädda mitt i ugnen i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och stämpla kakorna med kakstämpel.
 
 

Varmare kläder till kallare väder

Efter ett ärende på stan passade jag på att gå in på Lagerhaus och Åhléns för att kika på nyheter. Även om lilltjejen redan har en hel byrå fylld med kläder så är det svårt att låta bli att köpa om man hittar något man tycker om. Den här rosa bodyn och de gråbeiga mjukisbyxorna är några av de plagg jag köpte på Åhléns idag. Det börjar bli svalare ute och tjockare byxor och långärmade tröjor är bra att ha. Åhléns och Lindex har de finaste barnkläderna tycker jag. Eftersom hon växer så det knakar blev det plagg som hon kan växa i, genom att vika upp ärmar och byxben nu i början.
 
Vart köper ni barnkläder?
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam