Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Vecka 34

Vi har gått in i vecka 34 och förberedelser har dragit igång med föräldraträffar och förläsning om förlossningen. Jag plockade för några veckor sedan ur navelpiercingen då det började kännas lite trångt och jag var rädd för bristningar. Lindrigt med bristningar i övrigt. Jag smörjer magen med gravidolja och hoppas på det bästa för att förbygga det. Graviditen fortsätter vara lugn, bebisen sparkar och rör sig och jag fortsätter gå upp i vikt. Jag har hört att det kan vara en jobbig period mot slutet av graviditeten men det är inget jag märkt av än och hopppas att det fortsätter lika bra som det är nu. Hon ligger med huvudet neråt som jag hoppats på, det finns fortfarande plats för att vända sig men barnmorskan tror inte hon kommer göra det. Glukosvärdena låg bra så ingen graviditetsdiabetes tack och lov.
 
Det är svårt att förstå att jag har en stor mage. Jag försöker fortfarande "smyga" förbi vid trånga utrymmen vilket oftast inte alls funkar. Kroppsligt börjar jag bli stor om magen men mentalt är jag fortfarande lite smal som innan graviditeten. Jag blir fortfarande lika förvånad när jag testar ett klädesplagg och det inte passar.
 
 
 
 
Vecka 34.
 

Svalkande kolashake

Det är gott med något svalkande nu när är så varmt ute. I helgen provade jag mig på en kolashake och resultatet blev helt okej. När jag lyckats få till den perfekta mixen kommer ni få ett recept med mått på ingredienserna. Jag tror att några centiliter starkt kaffe kan höja smaken, likt en frappe/iskaffe. I sommar sommer det nog bli en hel del milkshakes och smoothies för min del.
 
 
 
 
 
 
Kolashake
Isbitar
Mjölk
Kolasås
Vispgrädde
 
1. Blanda isbitar, mjölk och kolasås i en blender.
2. Häll upp i ett glas och toppa med vispad grädde och kolasås.
 

H&M återvinner mode

Garderoben fylls med nya kläder, nytt mode, nya storlekar, men vart tar alla gamla plagg vägen? Oftast brukar jag använda mina kläder tills de går sönder och då hamnar de i soporna. Inte det bästa för miljön känner jag men jag har inte vetat vart annars jag kan lämna dem då de inte går att ge bort till behövande. Därför blev jag så glad när jag såg H&M's nya återvinningskoncept. Man kan nu lämna in gamla textilier, såsom kläder och tyger, i H&M-butiker så ser de till att det återbrukas. Inte bara hela plagg utan även trasiga eller fläckiga plagg som kan användas till annat. Jättebra tycker jag!
 
Min garderob innehåller nästan bara plagg jag använder, inte gamla plagg jag tröttnat på eller som jag köpt och aldrig använt. Jag brukar vara ganska duktig på att rensa ur och rekommenderar även andra i min omgivning att göra det. Oftast gömmer sig bra plagg om man har allt för mycket kläder och man har ingen koll på vilka kläder man har. Har man inte använt ett plagg på några år är chansen liten att man plötsligt börjar använda det igen. Det är då bättre att man hittar plaggen man tycker om, gör de synliga och skänker bort resten. 
 
Vad brukar ni göra med gamla plagg?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam