Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Bokrecension - Femtio nyanser av honom

"När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.

Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ..."

 
 
 
 
 
 
Efter att ha läst första delen av triologin kan jag förstå att många älskar den. Den har en bra handling, väl beskrivande och fängslande. Första gången jag öppnade boken funderade jag seriöst på att ligga upp hela natten och läsa ut den, jag ville inte lägga ifrån mig den. Nu när den är slut är jag glad för att jag har nästa bok i bokhyllan då jag inte orkar vänta längre än till ikväll för att börja läsa den. Den slutade med en riktig cliff hanger.
 
Jag skulle nog sätta en 18-årsgräns på den här boken. Även om det är en fin handling att följa så är det trots allt en erotisk novell och jag tror att läsaren behöver ha erfarenhet och kunskap för att kunna uppskatta boken fullt ut. Det är även en speciell sorts erotik som kanske inte faller alla i smaken.
 
 
Betyg:
 
 
Vad tycker ni om boken?
 


Kommentarer:

PRECIS det betyg jag också skulle satt på den! Det är en underbar, lättläst trilogi - som känslomässigt är allt annat än lättsmält. Har nog aldrig känt så många olika känslor i en och samma bok. ;)

Nu är jag naturligtvis nyfiken på vad du tycker om filmens Christian Grey (Charlie Hunnam). Är han som du föreställt dig CG eller inte? Jag läste ju böckerna innan jag visste att det ens skulle bli film av dem så för mig passar Matt Bomer bäst till min "inre bild" av CG. :)
Svar: Matt Bomer skulle nog passa bra men på något sätt är han för mjuk för min smak. Ian Somerhalder hade varit intressant i den rollen. Min Christian Grey har mer liknat Chris Hemsworth. Men jag känner mig faktiskt ganska nöjd med Charlie Hunnam, om han kommer se ut typ såhär: http://worldofwonder.net/breaking-we-have-our-christian-grey
Malin
2013-09-10 kl 18:41:26
qat
Jag har inte läst den men nu måste jag det! :)
Svar: Okej :D Hoppas du gillar den!
Malin
2013-09-12 kl 10:44:58
Karin

Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam