Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Bokrecension - Hungerspelen

"Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television, som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak, tittarsiffror."
 
- Bokia.se
 
 
 
 
 
 
 
 
Oftast brukar jag tycka att det är svårt att läsa en bok efter att jag sett filmen men när det kom till den här boken var den inga problem. Den var lika spännande som om jag inte sett filmen och det var svårt att lägg ifrån mig den. Eftersom jag tyckte att den var intressant trots att jag redan visste grundhandlingen kan jag definitivt tänka mig att läsa boken en gång till längre fram. Den är lättläst och bra skriven.
 
 

Betyg:

 


Vad tycker ni om boken?

 
 


Kommentarer:

Måste bara säga att du har en otrolig häftig och annorlunda blogg, riktigt snygg!
Svar: Tack så mycket! :D
Malin
2013-08-31 kl 18:57:26
älskar boken!
Svar: Okej :D
Malin
2013-08-31 kl 21:35:54
Verkligen en underbar bok, kan läsa den om och om igen, haha :)
Svar: Hehe okej :D
Malin
2013-09-01 kl 16:31:51
Gillar boken! var dock några år sedan jag läste den!
Svar: Okej :)
Malin
2013-09-02 kl 22:30:32

Vill du skicka en kommentar?

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam