Darksess

Upp

Darksess

Dreaming out loud

Bokrecension - Hungerspelen

"Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande framtidsroman om liv och död. men det är lika mycket en roman om vår tids television, som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak, tittarsiffror."
 
- Bokia.se
 
 
 
 
 
 
 
 
Oftast brukar jag tycka att det är svårt att läsa en bok efter att jag sett filmen men när det kom till den här boken var den inga problem. Den var lika spännande som om jag inte sett filmen och det var svårt att lägg ifrån mig den. Eftersom jag tyckte att den var intressant trots att jag redan visste grundhandlingen kan jag definitivt tänka mig att läsa boken en gång till längre fram. Den är lättläst och bra skriven.
 
 

Betyg:

 


Vad tycker ni om boken?

 
 

Djurens favoritgömställe

 Ju trängre, desto bättre brukar det vara när katter ska gömma sig. Men även andra djur verkar trivas på lite udda platser som lådor och annat. Det är imponerande och väldigt sött när katterna lyckas ta sig in och ut från ställen som man trodde var omöjliga.  Våra katter ggömmer sig gärna i lådor, påsar och under filtar.
 
 
 
 

Kraftig brand på sjukhuset

Runt klockan 08:30 i morse uppmärksammade vi att det brann ifrån centralsjukhuset. Vi blev osäkra hur vi skulle hantera situationen men bestämde oss för att meddela alla och se till att fönsterna var stänga. Den kraftiga röken färgade himlen svart och som tur var så blåste det inte mot sjukhusområdet, men samtidigt gick röken emot oss. Men förutom att det luktade rök i lokalerna blev det inget mer. Brandmännen var snabbt där och släckte elden som inte hann sprida sig vidare. Inga kom till skada, vad vi vet. Brandens orsak är oklar men det var på byggarbetsplatsen, i huset de håller på att bygga, som elden tog fart.
 
Inte riktigt den morgon som jag tänkt mig. Det blev inte så mycket gjort nu på morgonen då det enda jag kunde tänka på var branden. Min cykel blev prickig av sotet från röken men det är nog bara att torka bort. Tur att det ändå gick så bra som det gjorde. Stor eloge till brandmännen som gjorde ett bra jobb!
 
 
 
 
 
 

Om mig

Följ med in i min värld och mina tankar. Mitt namn är Malin och jag bor i Karlstad, arbetar som vårdadministratör, är förlovad med Michael, mamma till Alexis och kattägare till Tinnituss och Bomba.

Följ mig

Reklam